Hatay Sofralarının Vazgeçilmezi: SALAMURA dağ kekiği (zahter)
Hatay'ın, efsane lezzeti, tadına doyum olmayan kekik salatası doğal taze dağ kekiklerinden üretilmiştir. Bazı yörelerde kekik turşusu diye de adlandırılır.
Kekik Turşusu olarak da bilinen Hatay yöresel ürünü kekik salatasını siz de çok seveceksiniz. Dağ kekiklerinden üretilmiş Hatay sofralarının vazgeçilmez lezzeti...
Mevsiminde toplanan zahter (Dağ Kekiği )
Taze olarak toplandıktan sonra tulu su ile salamura edilerek kış için hazırlanır.
Tuzlu su içerisinde olduğu için 1 YIL sonrası yani yeni sezona kadar muhafaza edebilirsiniz.
Yöremizde Kışın kahvaltılar da yada Salata yapılarak tüketilir.
Yöremizde soframızda yaz kış hiç eksik etmediğimiz çok tükettiğimiz üründür.
MALZEMELER
150 gr taze-salamura zahter (dağ kekiği)
2-3 adet Taze soğan (isteğe bağlı 1 kuru soğan)
1 yemek kaşığı Hatay Nar Ekşisi (Hakiki)
7-8 dal Maydanoz
Bir tutam Pul Biber ( Dövme )
2 Yemek Kaşığı Hatay Zeytinyağı (Hakiki)
(isteğe bağlı Taze domates)
Hazırlanışı
salamura Zahter (dağ kekiği) , soğan, maydanoz ,( isteğe bağlı domates) ince ince ve küp küp doğrandıktan sonra
Pul biber nar ekşisi ve zeytinyağı da ilave edilerek harmanlanır.